Onbezorgd genieten van uw huis

Hoe groot of klein ook, uw huis is uw paleis. Het is de plaats waar u thuis bent en zich kunt ontspannen. Alleen, met uw gezin of gezellig met familie en vrienden. Zo'n bijzondere en waardevolle plek koestert u natuurlijk! Daarom hebben wij wat tips voor u verzameld.

Stel ligt ontspannen op de bank met boek en laptop

Uw huis is allereerst uw thuis: een bijzondere en waardevolle plek die u koestert. Om u daar onbezorgd van te laten genieten, hebben wij tips voor u verzameld waarmee u nog veiliger en comfortabeler kunt wonen.

Maar allereerst nog dit: mocht er iets in uw woonsituatie veranderen, laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten. Wij zorgen er dan voor dat uw verzekeringen naadloos blijven aansluiten op uw situatie. Zodat u onbezorgd kunt blijven genieten van uw huis. Vul dit formulier in om veranderingen aan ons door te geven.

Randvoorwaarde
Om zorgeloos te kunnen wonen, is veiligheid een randvoorwaarde. Natuurlijk heeft u rookmelders geplaatst en waarschijnlijk is ook uw hang- en sluitwerk in orde. Toch is de kans groot dat er nog wel verbeterpunten zijn. Gelukkig gaat het dan meestal om eenvoudige dingen die u snel kunt verbeteren, vaak zonder dat het geld kost.

Groepen niet te zwaar belasten
Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten, is dat ze de kans op kortsluiting – en daarmee op brand – flink kunnen verkleinen door de groepen van hun meterkast minder zwaar te belasten. Het advies is om nooit meer dan 3.500 watt aan te sluiten op een 16 ampèregroep. In de praktijk betekent dit onder andere dat u de wasmachine en de droger moet aansluiten op stopcontacten die niet aan dezelfde groep zijn gekoppeld. Een andere mogelijkheid is om ze niet tegelijkertijd te gebruiken.

Verlengsnoeren
Heeft u apparaten die veel stroom gebruiken via verlengsnoeren aangesloten? Ook dat kan een risico zijn omdat die snoeren erg warm kunnen worden, zeker als ze niet goed zijn uitgerold. Beter is het om zo'n toestel te verplaatsen zodat u het direct op een wandcontactdoos kunt aansluiten. Maar dat moet dan natuurlijk wel mogelijk zijn. Wat ook vaak gebeurt, is dat er te veel apparaten op één stekkerdoos worden aangesloten.

Ramen dicht!
U gaat even snel naar de supermarkt voor een paar boodschappen. Het bovenraam staat nog op, maar ach, u bent immers zo weer terug. En wie klimt er nu op klaarlichte dag tegen de gevel? Het zal u verbazen hoe vaak er in zulke situaties toch wordt ingebroken. De meeste insluipers zijn namelijk gelegenheidsdieven, die aan een paar minuten genoeg hebben om hun slag te slaan. Als u weggaat, doe dan dus altijd alle ramen dicht en de deuren op slot!

Huis veilig achterlaten
Dat geldt natuurlijk ook als u op vakantie gaat. Sluit in dat geval ook een paar lampen aan op tijdschakelaars, die bij voorkeur op verschillende tijdstippen aan- en uitgaan. Ook een buitenlamp met een bewegingssensor zorgt voor extra veiligheid. Heeft u een tweede auto? Zet die dan op uw oprit. Of vraag de buren om hun auto daar te parkeren. Pas verder op met wat u deelt op sociale media, ook inbrekers gebruiken Facebook en Instagram!

Onderhoud
Onderhoud is een belangrijk onderdeel van onbezorgd wonen. Door uw dak en schilderwerk bij te houden en uw goten regelmatig schoon te maken, verkleint u het risico op waterschade. Wilt u weten hoe u zich wapent tegen de dreiging van een (herfst)storm? Lees dan zeker dit artikel.

Ook binnen
Wat voor de buitenboel geldt, geldt ook voor binnen. Een schoon en opgeruimd huis is niet alleen prettig, maar ook veiliger. Zo kan opgehoopt stof in de buurt van elektrische apparaten brandgevaar opleveren en kunnen rondslingerende spullen kleine ongevallen veroorzaken die soms grote gevolgen hebben.

Veranderingen? Geef ze door!
Mocht er toch iets gebeuren, dan u kunt u gelukkig terugvallen op uw verzekeringen. Net als uw huis moet u ook die goed (laten) onderhouden. Verandert er iets? Bijvoorbeeld omdat er zonnepanelen op het dak komen of omdat u een dure tv gaat kopen? Geeft het dan zo snel mogelijk aan ons door via onderstaand formulier.

Stel ons gerust uw vraag