Het huis verduurzamen? De overheid betaalt mee!

Heeft u plannen om uw huis (verder) te verduurzamen? Laat dan geen geld liggen! Als u energiebesparende maatregelen treft, betaalt de overheid tot wel 30% mee aan uw duurzame verbouwing!

Energiebesparing; glazen lamp staat op zijn kop gevuld met muntgeld en ernaast staan stapels muntgeld met een groeiend plantje

Uw huis energiezuiniger maken kost geld. Maar dat geld verdient u weer terug door een (veel) lagere energierekening. Sommige maatregelen heeft u er al binnen enkele jaren uit. Bij andere duurt het misschien wat langer, maar is het rendement nog altijd hoger dan wanneer het geld op uw spaarrekening staat.

De waarde van uw huis
Spullen die vastzitten aan uw huis, zijn verzekerd via uw opstalverzekering. Dat geldt dus meestal ook voor zonnepanelen en warmtepompen. Heeft u aanpassingen gedaan aan uw woning of gaat u dat binnenkort doen? Dan kan dat gevolgen hebben voor de herbouwwaarde.

Geef veranderingen daarom altijd aan ons door!
 

Subsidie
De overheid betaalt tot maximaal 30% van de kosten als u tenminste twee energiebesparende maatregelen treft, zoals bijvoorbeeld vloer-, muur- of dakisolatie, HR++ glas of de aanschaf van een warmtepomp. Treft u maar één van deze maatregelen? Dan kom u nog steeds in aanmerking voor een subsidie van 15%. Meer informatie hierover vindt u op deze website.

Energiebespaarlening
Heeft u geen spaargeld of wilt u dat liever niet investeren? Overweeg dan een Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. De rente van zo'n lening is relatief laag en bedraagt momenteel iets meer dan 4%. In principe is de rente aftrekbaar bij uw aangifte Inkomstenbelasting. 

Is uw verzamelinkomen lager dan €60.000? Dan betaalt u zelfs helemaal geen rente. Op de website van de overheid leest u er meer over.

Duurzaamheidslening
Sommige gemeenten en provincies bieden daarnaast de Duurzaamheidslening aan. Daarmee kunt u maximaal € 25.000 lenen. De rente wordt vastgesteld op het moment dat u de lening aanvraagt. Op deze pagina kunt u zien of uw gemeente en/of provincie de Duurzaamheidslening aanbieden.

Fiscaal vriendelijk
Daarnaast kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een fiscaal vriendelijke manier van geld lenen. U mag in sommige gevallen de betaalde rente namelijk aftrekken als u aangifte Inkomstenbelasting doet.

Vul het formulier in
Wilt u hier meer over weten of kunnen we u ergens anders mee helpen? Zijn er veranderingen die misschien gevolgen hebben voor uw verzekeringen? Laat het ons dan weten. Vul dit formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
 

Stel ons gerust uw vraag