Zorgpremie gemiddeld € 5 per maand omhoog

Alle zorgpremies voor de basis-zorgverzekering in 2021 zijn inmiddels bekend. Bijna alle zorgverzekeringen worden duurder. Gemiddeld bedraagt de stijging € 5 per maand. Daarmee bent u in 2021 gemiddeld € 125 per maand kwijt aan de basisverzekering. 

stethoscoop en spaarvarken op briefgeld
Nieuws
Datum: 18-11-2020

Toch zijn er grote verschillen tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering. Zo betaalt u in 2021 € 1.775 premie voor de duurste, terwijl de goedkoopste u € 1.271 per jaar kost. Dat is een verschil van ruim € 500. In dit voorbeeld zijn we uitgegaan van het standaard eigen risico van € 385.

Appels en peren 

Maar pas op om appels met peren te vergelijken! De verzekering met de laagste premie is een zogenoemde budgetverzekering. Dat is een ‘uitgeklede’ naturaverzekering, waarmee u bij slechts een beperkt aantal zorgverleners terecht kunt. Gaat u toch naar een ander ziekenhuis of een andere specialist, dan moet u een deel van de behandeling zelf betalen.

De polis met de hoogste premie is een restitutieverzekering. Dat is de meest ‘luxe’ vorm van de zorgverzekering. Met een restitutieverzekering mag u zelf kiezen waar u een behandeling ondergaat zonder dat u hoeft bij te betalen.

Reserves ingezet 

De premiestijging had overigens nog veel forser kunnen zijn. Veel zorgverzekeraars hebben namelijk besloten om hun reserves in te zetten. Bij de grote zorgverzekeraars gaat het om bedragen van soms wel meer dan € 100 miljoen.

Vind de beste zorgverzekering voor 2021 

Overweegt u om dit jaar uw zorgverzekering over te sluiten en kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Wij staan u graag terzijde om de beste zorgverzekering voor uw situatie te vinden. Neem dus gerust even contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.