Minder autodiefstal, Golf en Polo voeren traditioneel top 10 aan

Naar schatting komt het aantal autodiefstallen in 2020 uit op ruim 7.000. Hoewel nog altijd veel, is dit zo’n 5% minder dan een jaar eerder. Traditioneel zijn enkele modellen van Volkswagen bijzonder populair bij het dievengilde. 

Auto dief
Nieuws
Datum: 26-01-2021

De Volkswagen Golf en de Polo hebben stuivertje gewisseld in de top 10 van meest gestolen auto’s. De Golf was afgelopen jaar de meest gestolen auto. De Fiat 500 staat met stip op de derde plaats. In de top 10 staan ook vier SUV’s van Toyota, Mazda en Renault. Ook het aantal hybride auto’s dat is gestolen, nam flink toe.  

Keyless entry 

Datzelfde geldt voor auto’s met een zogenoemde keyless entry, die gestart kunnen worden zonder autosleutel. Van de 900.000 die daarvan in Nederland rondrijden, zijn er 800.000 onvoldoende beveiligd tegen slimme trucs van autodieven. Die kunnen met behulp van een handzender de keyless entry-sleutel uitlezen.  

Leeggehaald 

Als de sleutel is gevonden, stuurt de zender het signaal door naar de auto. Eenmaal geopend kan de auto met de startknop worden gestart. Maar het gebeurt ook regelmatig dat de dief de auto niet steelt, maar leeghaalt. Vaak sloopt hij dan de airbags, de navigatie en het stuur eruit, schrijft het AD. 

Wanneer verzekerd? 

Als u alleen een WA-autoverzekering heeft, is diefstal van de auto of schade als gevolg van inbraak niet verzekerd. Dat is wel het geval als u een beperkt casco- of allrisk-autoverzekering heeft afgesloten. Doe, als u slachtoffer bent, altijd aangifte bij de politie. Veel verzekeraars stellen dat verplicht als u voor schadevergoeding in aanmerking wilt komen. 

Meer informatie 

Heeft u een vraag over uw lopende of nieuwe autoverzekering? Twijfelt u of uw auto wel helemaal naar uw wensen is verzekerd? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag verder. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.