Aantal NHG-hypotheken stijgt door

Opnieuw zijn er meer hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afgesloten. In het derde kwartaal van 2020 noteerde de NGH een plus van bijna 19%. 

Houten huis en geld munten op hout schaal. Investeringen huis hypotheek
Nieuws
Datum: 10-11-2020

In totaal sloten ruim 38.000 huishoudens in de afgelopen drie maanden een NHG-hypotheek af. De groei werd vooral veroorzaakt door nieuwe hypotheken. Ook het aantal oversluiters dat koos voor een hypotheek met NHG nam toe.

Woningverbetering 

Verder gebruiken huiseigenaren de NHG-hypotheek steeds vaker om hun huis mee op te knappen. Daarbij kan het gaan om verduurzaming van de woning, maar bijvoorbeeld ook om het wegwerken van achterstallig onderhoud. Vorig jaar werden er zo’n 3.600 NHG-hypotheken verstrekt met woningverbetering als doel. Dit jaar waren dat er meer dan twee keer zoveel.

Betaalachterstand 

Al sinds het begin van de coronacrisis helpt de NHG woningbezitters die in financiële problemen komen. Zo mogen huiseigenaren met een NHG-hypotheek onder voorwaarden een betaalachterstand oplopen van maximaal 9 procent van het hypotheekbedrag. Uiteraard is dit uitstel en geen afstel. Uiteindelijk moeten de kosten alsnog worden betaald aan de geldverstrekker.

Hogere NHG-hypotheek in 2021 

Een NHG-hypotheek bedraagt nu nog maximaal € 310.000. Die grens gaat per 1 januari 2021 omhoog naar € 325.000. Voor een hypotheek met NHG betaalt u eenmalig een percentage van 0,7% van de hypotheeksom. Maar omdat u rentekorting krijgt op uw hypotheek, is dat bedrag meestal snel terugverdiend.

Meer informatie 

Wilt u meer weten over hypotheken met NHG? Bent u nieuwsgierig of u uw hypotheek kunt gebruiken voor een verbouwing? Of overweegt u misschien om uw huidige hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van de beste hypotheek voor uw situatie. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.