Een nieuwe lente, een nieuw geluid

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Nooit eerder maakten de woorden van dichter Herman Gorter zoveel indruk. Na twee jaar corona klinkt de lente echt anders. Want hoewel het oude normaal nooit helemaal zal terugkeren, hebben we veel beperkingen van het nieuwe normaal inmiddels achter ons gelaten.

Lente bloemen, tulpen en narcissen in een bloemenveld

Daardoor worden we voor het eerst in jaren veel minder geknecht door corona. We mogen weer naar het theater, naar concerten, naar festivals én weer op vakantie! Maar let op: in Nederland zijn de beperkingen opgeheven, maar dat betekent niet dat dit ook voor alle andere landen geldt. Ga dus goed voorbereid én veilig op weg.

1. Vakantie: we mogen weer, maar let wel op!
2. Veel reisverzekeringen aangepast door corona
3. Dit zijn de populairste caravantrekkers

Huis & tuin

De lente is natuurlijk bij uitstek het seizoen om van de winterstand in de zomerstand te komen. We pakken de klusjes in en om huis weer op en nemen de tuin onderhanden. Misschien heeft u wel grotere plannen en overweegt u om een carport te plaatsen of een aanbouw te realiseren. Controleer dan wel of u vergunningen nodig heeft.

4. Milieuvriendelijke tuin: fijn voor u én de rest van de wereld!
5. Verbouwen, aanbouwen of bijbouwen, waar moet u op letten?
6. Rookmelders vanaf 1 juli in alle huizen verplicht

Fietsseizoen

Met de lente begint voor veel mensen ook het fietsseizoen. Tijd dus om uw stalen ros een onderhoudsbeurt te geven. Als u toch bezig bent, controleer dan ook meteen uw sloten en uw verzekering. Geen overbodige luxe als u bedenkt dat er jaarlijks honderdduizenden fietsen worden gestolen!

7. Fiets van stal: hoe onderhoudt uw ‘m het beste?
8. Wat zijn het beste sloten voor uw fiets?

Huisdieren

Wist u dat er in Nederland meer huisdieren dan mensen wonen? In 2019 had ongeveer de helft van alle Nederlandse huishoudens er tenminste één en dat aantal is tijdens de corona-crisis alleen maar toegenomen. Uiteraard zorgt u goed voor zo’n huisgenoot. En, als het een hond is, gaat u natuurlijk regelmatig uit wandelen. Dat is trouwens niet alleen goed voor uw viervoeter maar ook voor u!

9.De beste zorg voor uw huisdier!
10. Wandelen is goed voor lichaam en geest

En verder in deze uitgave

11. Vijf gerechtjes voor een heerlijke lentelunch
12. Zonnepanelen: de zon schijnt, doe er uw voordeel mee!

Vragen? Neem contact op!

We wensen u veel lees- en lenteplezier! En u weet, mocht u vragen hebben naar aanleiding van één of meerdere artikelen, dan helpen we u graag verder. Neem in dat geval dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.